Vogelbescherming Nederland

Een app om spelenderwijs meer te leren over wadvogels.

Vogelbescherming Nederland Wadvogels App
Missie
Vogelbescherming Nederland zoekt altijd naar nieuwe manieren om Nederlanders meer te leren over de Nederlandse wadvogels en hun leefomgeving. Een app is een geweldige tool om hen te helpen vogels te herkennen en hier meer over te weten te komen.
Eindresultaat
Met de Wadvogels app leren we gebruikers op een speelse manier meer over wadvogels en hun leefgebieden. Met name de determinatiefunctie is een leuke, speelse manier om meer te weten te komen over de vogels die je in de natuur tegen komt.
Impact
Vogelbescherming Nederland is trots op de app, die dagelijks door veel mensen gebruikt wordt. Ook is het voor Vogelbescherming Nederland een belangrike promotionele tool voor hun organisatie

Ik heb voor Vogelbescherming Nederland de Wadvogels app ontworpen. Binnen de app kun je binnen een aantal stappen vogels identificeren en zoeken op naam, ook zijn vogelplekken en getijde informatie te vinden in deze app die geschikt is voor smartphones en tablets. De app bevat een vogelgids met 190 in het waddengebied voorkomende vogelsoorten met schitterende illustraties van Elwin van der Kolk waarop je tot op de millimeter kunt inzoomen.

De doelgroep van Vogelbescherming Nederland zijn mensen met een affiniteit voor de natuur en vogels. Zij leren hier graag meer over en vinden het leuk om hiermee bezig te zijn. De app is een laagdrempelige manier om op een speelse wijze meer te leren over wadvogels en hun leefomgeving.

De app heeft een informatieve, moderne uitstraling. De focus ligt duidelijk op de functionaliteit en de app sluit naadloos aan bij de huisstijl van Vogelbescherming Nederland.

Vogelbescherming Nederland iPhone App

Vogels identificeren

Binnen 4 stappen kom je erachter welke vogel je voor je hebt. Selecteer de grootte, silhouet, type snavel en 3 kleuren en je krijgt direct een lijst met opties te zien. In deze lijst kun je foto’s bekijken, informatie lezen en het geluid dat de vogel maakt beluisteren.

Vogel details

Per vogel toont de app informatie over zijn voorkomen, broedplaats en adviseert of je afstand moet houden. Daarnaast is het geluid van de vogel te beluisteren en toont de app een gedetailleerde illustratie.

Vogelbescherming Nederland Wadvogels iPad App
Vogelbescherming Nederland Wadvogels iPhone App Vogelgebieden

Vogelgebieden

Met behulp van de gps-functie leidt de app je ook naar de leukste vogelgebieden in het waddengebied. Per gebied staat beschreven welke bijzondere vogels je er kunt aantreffen. Ook zijn van alle vogelplekken de getijdetabellen in te zien.

Dowloaden

De app Wadvogels is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store. De iOS en Android versies van de app zijn ook speciaal geoptimaliseerd voor gebruik op tablets. Dus zowel thuis als op je vakantieadres kun je ook alvast je vogelkennis over de wadvogels ophalen op groot tabletformaat.

Wil jij jouw project naar het volgende niveau brengen?

Ik help je graag op het gebied van UX en UI design.
Neem contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen