Vlinderstichting Nederland

App waarmee data verzameld wordt rondom vlinders in Nederland.

Vlinderstichting Nederland Vlindermee App
Missie
Om vlinders te kunnen beschermen, moeten we weten waar vlinders leven en hoe het met ze gaat. Sinds 1990 is er daarom het Landelijk Meetnet Vlinders, in samenwerking met het CBS opgezet. Vlindergegevens worden door honderden vrijwilligers systematisch verzameld. Deze gegevens worden geanalyseerd door De Vlinderstichting en opgeslagen in een database om nog meer inzicht te verkrijgen in de vlinderstand in Nederland.
Eindresultaat
De Vlindermee App die we voor Vlinderstichting Nederland hebben gemaakt helpt gebruikers om spelenderwijs een grote bijdrage te leveren aan de data rondom vlinders in Nederland. Niet alleen kunnen zij hun tuinvlindertelling erop doorgeven, maar ze kunnen ook vlinders zoeken, het aantal nectarplanten op bermen doorgeven en tellingen doen op aangesloten kampeerterreinen.
Impact
Vlinderstichting Nederland heeft veel inzicht in de vlinderstand in Nederland en elk jaar groeit de Nationale tuinvlindertelling. In 2019 zijn er in totaal meer dan 127.000 vlinders van 205 verschillende soorten geteld.
Vlinderstichting Nederland Vlindermee iPhone App

Vlindermee en Mijn berm bloeit

De gebruikers van de app kunnen met de Vlindermee en Mijn berm bloeit functionaliteiten meedoen aan officiële vlindertellingen in hun tuin of op andere locaties met de Vlindermee en Mijn berm bloeit functionaliteiten. Met behulp van deze cijfers krijgt Vlinderstichting Nederland een realistisch beeld van de vlinderstand in Nederland.

Vlinders met vakantie

Ook op vakantie kun je een actieve bijdrage leveren aan inzicht in de vlinderpopulatie in Nederland. Diverse kampeerterreinen, campings en andere vakantie voorzieningen zijn aangesloten bij de app en bieden de optie om een officiële telling uit te voeren.

Herken de vlinder

Met deze determinatietool is het mogelijk om binnen een paar stappen te weten welke vlinder je voor je hebt. Door te zoeken op kleur, naam of familie kom je een schat aan informatie te weten over diverse vlindersoorten.

Vlinderstichting Vlindermee App

Wil jij jouw project naar het volgende niveau brengen?

Ik help je graag op het gebied van UX en UI design.
Neem contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen