vanHaren

Geautomatiseerde workflow, interne winkelcontroles en scoring systeem.

vanHaren iPad App
Missie
vanHaren was op zoek naar een manier om hun checklijsten en inspectieproces te optimaliseren en deels te automatiseren. De regiomanagers van vanHaren rijden dagelijks door heel het land om diverse inspecties bij hun winkels uit te voeren. Deze diverse checklijsten werden handmatig bijgehouden en opgeborgen in een grote archiefkast. Dit maakt een follow-up proces erg lastig.
Eindresultaat
Door dit gehele proces in een app onder te brengen, inspecties aan een app te koppelen en dus de hele winkelgeschiedenis en scores te kunnen bekijken ontstaat een veel completer beeld van het traject dat een winkel aflegt.
Impact
De app is volledig geoptimaliseerd om met zo min mogelijk handelingen maximale efficiëntie te bereiken. De app is namelijk een tool die dagelijks door regiomanagers gebruikt wordt. Deze moet hun leven verbeteren en niet verder compliceren. vanHaren heeft volledige controle over de kwaliteit van hun winkels, etalages en medewerkers met de vanHaren app.

Strategie

In de strategiefase heb ik samen met alle stakeholders de doelstellingen en uitgangspunten bepaald. Efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid zijn de belangrijkste uitgangspunten van de app. De app dient voornamelijk om de werkzaamheden van de regiomanager te stroomlijnen en het inzicht per winkel te vergroten.

Wireframin en Prototyping

Wireframing

De wireframes zijn opgesteld op basis van de dagelijkse workflow van de regiomanagers en de 4 soorten inspectieformulieren waar zij mee werken.

 

Prototyping

Deze wireframes zijn na wat finetuning uitgewerkt tot een klikbaar prototype waar regiomanagers in de praktijk mee konden testen of dit aansluit op hun werkzaamheden en de gewenste resultaten oplevert.

UI Design

Nadat alle stakeholders akkoord waren op de exacte flow en functionaliteit van de app en het webportaal heb ik alle schermen voorzien van een design dat dit ondersteunt, aansluitend op de huisstijl van vanHaren.

UI Design vanHaren

Development

In samenwerking met het development team hebben we de app stap voor stap uitgewerkt. Elke stap uitgebreid getest en feedback geïmplementeerd om zo tot een optimaal eindresultaat te komen op het gebied van design, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

vanHaren iPad App Winkeloverzicht

Winkeloverzicht

In het winkeloverzicht kan de gebruiker de winkels tonen in een lijst of op de kaart. Er kan gesorteerd worden op naam of afstand. Ook kan er gezocht worden op de naam van een winkel.

vanHaren Ipad App Winkeldetails

Winkeldetails

In de winkeldetails is naast alle standaard gegevens, zoals adres en filiaalmanager, ook de gehele inspectiegeschiedenis in te zien en opnieuw te versturen.

Nieuwe inspectie

Bij de start van een nieuwe inspectie kan worden gekozen uit 4 verschillende formulieren. In deze formulieren is veel standaard data al ingevuld. Ook bestaat de optie om deze nieuwe inspectie te vergelijken met één uit het archief.

vanHaren iPad App Inspectie

Wil jij jouw project naar het volgende niveau brengen?

Ik help je graag op het gebied van UX en UI design.
Neem contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen