Port of Amsterdam

Digitalisering van de werkprocessen met behulp van enterprise apps.

Port Of Amsterdam Platform
Missie
Port of Amsterdam is een grote organisatie met uiteenlopende afdelingen. Er gaat veel tijd en energie zitten in het soepel laten werken en samenwerken van deze afdelingen. Een groot deel van de werkzaamheden zouden efficiënter kunnen worden uitgevoerd en een beter inzicht zou kunnen worden bereikt door digitalisering van de werkwijze.
Eindresultaat
Ik heb een aantal iPhone, iPad en Web Apps ontworpen die naadloos samenwerken. Hierdoor is nu altijd en overal inzicht in de kwaliteit van de openbare ruimte, de status van projecten en kunnen zelfs voorspellingen op het gebied van werkzaamheden worden gedaan aan de hand van de gegenereerde rapportages.
Impact
Ik heb samen met Port of Amsterdam alle processen doorgelicht en gekeken waar gedigitaliseerd of zelfs geautomatiseerd zou kunnen worden om hier de apps volledig op aan te laten sluiten. De apps dragen nu dagelijks bij aan de kwaliteit en efficiëntie binnen Port of Amsterdam en worden met veel plezier gebruikt door alle lagen binnen de organisatie.

De Amsterdamse havenregio is een van ’s werelds belangrijkste logistieke knooppunten. Met een goederenoverslag van 100 miljoen ton per jaar behoort Amsterdam tot de top vijf zeehavens van West-Europa. Port of Amsterdam zoekt altijd naar nieuwe mogelijkheden om sneller, slimmer en schoner te werken. Op het gebied van logistiek en bereikbaarheid stimuleren ze onder meer transport via water en spoor. Door digitaal te denken en te werken, helpen ze hun klanten hun (logistieke) processen sneller, slimmer en schoner in te richten.

Port Of Amsterdam Waterbouw Platform

Waterbouw App

De waterbouw app bestaat uit een iPhone, iPad en Web app met een overzicht van alle waterbouw gerelateerde objecten in het havengebied. Deze kunnen op een kaart of in lijstweergave bekeken worden. Huidige assets kunnen worden bekeken, nieuwe assets kunnen worden toegevoegd, er kunnen meldingen gemaakt worden en controles uitgevoerd worden.

Port Of Amsterdam App Melding

Melding maken

De app maakt het erg makkelijk om direct melding te kunnen maken van situaties waarbij snel ingegrepen dient te worden, bijvoorbeeld als er een steiger per direct aan vervanging toe is of  als er een prullenbak kapot is gegaan. Per melding dienen een aantal vaste elementen ingevoerd te worden.

Port Of Amsterdam iPhone App

Controle uitvoeren

Op kantoor worden de wekelijkse en maandelijkse controles klaargezet. Deze worden volgens planning in het veld uitgevoerd met behulp van de iPhone en iPad app. Elke categorie bestaat uit een aantal onderdelen. Per onderdeel wordt deze hier gescoord van uitstekende conditie (A+) tot zeer slechte conditie (D).

Projecten App

De projecten app bestaat uit een iPhone en Web app met een overzicht van alle lopende projecten. Deze kunnen bekeken of gewijzigd worden en er kan door alle medewerkers een dagboek bijgehouden worden van de voortgang van het project.

Port Of Amsterdam App Dagboek

Dagboek

Wanneer de gebruiker bij Projectdetail ‘Vul dagboek in’ selecteert komt de gebruiker terecht op de Dagboek entry pagina. De smartphone gebruikers krijgen, afhankelijk van hun rol in het project (Port of Amsterdam medewerker of externe aannemer) een andere User Interface en functionaliteit voorgeschoteld. Deze twee rollen hebben verschillende niveau’s van authorisatie en voeren een ander soort werk uit. Zo kan bijvoorbeeld alleen een medewerker van Port of Amsterdam de inhoudelijke informatie van een project wijzigen.

Voor veel medewerkers van Port of Amsterdam is dit een serieuze stap voorwaarts. Het wiel hoeft niet steeds opnieuw uitgevonden te worden en de samenwerking met collega’s is drastisch verbeterd. Op deze manier wordt niet alleen tijd en geld bespaard, de dagelijkse werkzaamheden gaan soepeler en worden hierdoor een stuk leuker.

Port Of Amsterdam Project App
“Dit is het eerste softwarepakket dat we gebruiken waarvoor geen gebruikershandleiding nodig is”

Bert van Wijk
Hoofd Beheer
Port of Amsterdam

Wil jij jouw project naar het volgende niveau brengen?

Ik help je graag op het gebied van UX en UI design.
Neem contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen