IQ Drive

Een online platform en mobile app die naadloos op elkaar aansluiten.

IQ Drive iPhone App
Missie
IQ Drive is, als grootste rijschool van Nederland, bezig om steeds te verbeteren op het gebied van service naar de klant toe, en in het meegaan met technologische ontwikkelingen. Vooral een professionele, samenhangende uitstraling vinden zij belangrijk.
Eindresultaat
Door het opzetten van een design system, en daarmee zowel de mobiele als web app te ontwerpen ontwikkelde ik een samenhangende uitstraling die aansluit op de visie en huisstijl van IQ Drive.
Impact
De verschillende soorten gebruikers gebruiken de app met veel plezier. De gebruiksvriendelijkheid en branding van de app is stappen vooruit gegaan en blijft zich door ontwikkelen.
IQ Drive Platform

Synergie

IQ Drive maakt gebruik van verschillende digitale verlengstukken van het bedrijf waar de klant, en andere samenwerkingspartners, mee in aanraking komen. Zo is er buiten de promotionele website en alle social media kanalen een app voor hun rijinstructeurs en leerlingen maar ook een online platform waar buiten de lesgegevens ook alle financiële gegevens in te zien zijn. Hierop kunnen cursisten zien welke termijnen ze al voldaan hebben en welke nog open staan en kunnen rijinstructeurs binnen dit online platform hun uren declareren.

IQ Drive Cursisten App

App voor cursisten

Op het moment dat je als cursist een pakket afneemt bij IQ Drive krijg je toegang tot hun app. Binnen deze app kun je je contractdetails bekijken, je leshistorie inzien en, indien nodig, lessen bijkopen. Ook bevat de app een timer waarmee het begin en eind van je rijlessen vastgelegd worden zodat je zeker weet dat je krijgt waar je recht op hebt.

App voor rijinstructeurs

Voor de rijinstructeurs komt de app van pas om de start en eind van de lessen vast te leggen zodat deze gedeclareerd kunnen worden maar ook het aanvragen van theorie- of praktijkexamens gebeurt binnen enkele seconden binnen de app.

IQ Drive Instructeurs App
Online Platform voor cursisten

Online Platform voor cursisten

De cursist kan tevens in de webportal diens contractdetails en leshistorie inzien. Daarnaast is er een duidelijk overzicht van de reeds betaalde termijnen en de termijnen die nog te voldoen zijn. Ook in de online omgeving kunnen uiteraard eventueel lessen bijgekocht worden.

Online Platform voor rijinstructeurs

Voor de rij instructeurs is de webportal een belangrijke plek. Hier declareren zij namelijk de gereden uren aan IQ Drive. IQ Drive werkt enkel met zelfstandige freelancers en hebben dus geen rij-instructeurs in vaste dienst. Deze freelancers worden per uur betaald.

IQ Drive Platform Instructeurs
IQ Drive Design System

Design System

Om een solide basis neer te zetten waarmee we in rap tempo op een efficiënte manier door kunnen ontwikkelen heb ik een Design System voor IQ Drive opgezet. Op deze manier bereiken we een eenduidige uitstraling en een samenhangend verhaal. Zo kunnen we snel functionaliteiten aanpassen of toevoegen en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Wil jij jouw project naar het volgende niveau brengen?

Ik help je graag op het gebied van UX en UI design.
Neem contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen